Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skorsten följde med när snön rasade

Blötsnön totalförstörde skorstenen på Bernt Erikssons fritidshus i Storhogna. Nu vill han varna andra stugägare för den förrädiska snömodden.

Annons

Det var i måndags som Bernt Eriksson, boende i Iggesund och ägare till ett av fritidshusen på Alvägen i Storhogna, fick det bistra beskedet från en granne.

– Han var i krokarna och jag hade bett honom att kolla till min stuga när han ändå var där, berättar Bernt Eriksson.

När Bernt Erikssons granne kom fram till fritidsområdet upptäckte han att den tunga blötsnö som legat på stugans tak rasat i marken. I raset hade snön fått med sig hela den fyra meter långa murade skorstenen.

– En stor hög med tegelmassa låg på gatan, säger Bernt Eriksson.

– Det har kunnat gå riktigt illa. Tänk om någon stått precis där när allting rasade, fortsätter han.

Via en träfirma i området har Bernt Eriksson fått hjälp att provisoriskt laga det hål i taket som skorstenen lämnat efter sig.

Under påskhelgen ska Bernt Eriksson få hjälp av en släkting att laga skorstenen.

– Jag skottade taket för några veckor sedan, jag trodde det var sista gången för den här säsongen. Jag trodde aldrig att lite snö kunde medföra så här stora skador, säger han.

Nu vill Bernt Eriksson varna andra stugägare som tycker att vintern är över och det där med takskottning inte är en syssla som man ska ägna sig åt under april, utan tillhör vinterns göromål.

– Den här typen av skador täcks inte av försäkringen. Därför vill jag säga till alla stugägare att de måste skotta sina tak så att inte fler råkar ut för samma öde som jag själv gjort.

Annons