Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhall i Svenstavik får nya uppdrag

Det Jämtlandsbaserade företaget Solljus flyttar hem sin produktion. Efter påsk kommer tillverkningen av företagets belysningsarmatur att produceras på Samhall i Svenstavik.

Annons

I dag tillverkas Solljus lamparmaturer i Linköping. Men företagets ledning har bestämt sig för att produktionen i framtiden ska utföras i Svenstavik.

– Vi vill komma närmare tillverkningen, och det är ju betydligt närmare till Svenstavik än till Linköping, säger företagets vd Sten Wennerklev.

Solljus, som är ett Östersundsbaserat bolag som tillverkar energisnåla lamparmaturer, har kommit överens med Samhall att de ska ta över produktionen. Samhalls största kund är i dag Permobil, men som LT tidigare berättat kommer deras rullstolstillverkning under våren delvis att flyttas till fabriken i Tennessee.

– För oss passar det som handen i handsken att Permobil delvis flyttar och vi har möjlighet att lägga ut delar av produktionen på Samhall, säger Sten Wennerklev.

Åke Falk, produktionsansvarig på Samhall i Svenstavik, är mycket positiv att de har slutit avtal med Solljus.

– Det känns jätteroligt att vi får det här uppdraget. Just nu håller vi på att bygga upp processanläggningen inför flytten. Viss utrustning köper vi medan vi bygger andra grejer själva, säger han.

– Till en början kommer Solljus order innebära att vi sysselsätter ett par tre personer, fortsätter Falk.

Flytten från Linköping till Svenstavik har påbörjats och om ett par veckor hoppas ledningen på både Samhall och Svenstavik att verksamheten ska vara i full gång.

Mer läsning

Annons