Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekonstruktionen skyndade på uppsägningarna

/

I fredags lämnade 54 personer sitt jobb på ACB laminat, av dessa var 45 anställda på fabriken i Skanderåsen.

Annons

Varslet på ACB Laminat som ägde rum i mitten av augusti och omorganisationen i företaget var slutprocessen i den rekonstruktion som pågått och i omgångar förlängts sedan januari i år.

45 anställda på fabriken i Skanderåsen fick lämna jobbet i fredags.

– Ja ... vad finns det att säga i det här läget. Det är tråkigt och det har gått väldigt fort, säger Christer Björk, företrädare för Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch.

De som fått sluta har lönegaranti från tre till sex månader framöver beroende på villkoren i de tidigare anställningarna.

– Jag kan bara hoppas att det finns andra arbeten till dem, säger Christer Björk.

Anledningen till att det gått så fort från varsel till att anställda fått gå är att andra regler och villkor gäller i samband med en rekonstruktion.

Sammanlagt har 47 kollektivanställda och sju tjänstemän fått lämna ACB laminat. Och de som arbetar kvar har fått en ny arbetssituation sedan den nya organisationen togs i drift i måndags.

På fabriken i Brunflo blir det inga förändringar i arbetssättet men i Skanderåsen har de nu en blandning mellan ett och två skift, tidigare var det en mix mellan två och tre skift.

– Det är för tidigt att säga hur den nya organisationen fungerar. Men det har gått bättre den här veckan än jag trodde det skulle göra, säger vd Hans Ederwall.

– Vi har tvingats förändra från grunden, det tar tid innan det sätter sig.

Tidigare har företaget haft specialister med ett relativt smalt arbetsfält.

– Men det finns ingen möjlighet att bevara den typen av tjänster nu. Nu är befattningarna bredare och vi måste ha ett flexiblare arbetssätt och bredare kompetens, säger Hans Ederwall.

Ett exempel är en tjänst som tidigare endast inneburit IT-ansvar men som nu är delad med andra arbetsuppgifter. Den nya organisationen ska nu komma på rull och ledningen måste visa att det håller ekonomiskt. De jobbar också på att hitta nya kunder.

– Vi har ett antal spår vi håller på att bearbetar. Det är tufft, säger Hans Ederwall.

Mer läsning

Annons