Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radio One FM flyttar till stan och söker nya medarbetare

/
  • Göran Eldebro tror att det i samband med flytten till Östersund kommer att bli lättare att få folk till studion. Foto: Sandra Högman
  • Nu packar One FM flyttlådorna. I mitten av januari flyttar radiostationen in i nya lokaler på Storgatan i centrala Östersund.
  • Foto: Sandra Högman

Radiokanalen One FM ska flytta. I mitten av januari går flyttlasset från IT-gården i Hackås till nya lokaler i centrala Östersund.

Annons
Den främsta anledningen bakom flytten till Storgatan 21 i Östersund är att radiostationen vill komma närmare sina lyssnare.
- Vi måste vara där folk är, säger stationschef Mike Redford.
- Jag hoppas att flytten innebär att radiostationen blir mer interaktiv, fortsätter han.
Trots att radioprataren och One FM-medarbeteren Göran Eldebro i och med flytten till Östersund kommer att tvingas pendla åtta mil extra varje dag håller han med om att stationen kommer att tjäna på en flytt till Östersund.
- När jag tog över morgonprogrammet försökte jag att rikta in mig på att ha mycket gäster i studion. Men eftersom det tar nästan 40 minuter att komma hit lämnar folk återbud. Om vi sitter i stan kommer det att bli lättare att få folk till studion, säger han.
Just nu håller medarbetarna på One FM på att förbereda inför flytten till Storgatan i Östersund. Samtidigt håller företagsledningen på att rekrytera nya medarbetare.
Stationen söker just nu en ny stationschef och ett par nya säljare.
- Finanskrisen märks inte av inom den kommersiella radion. Företagen vet hur viktigt det är att annonsera även i lågkonjunktur, säger Mike Redford.
I och med att One FM lämnar IT-gården är endast ett företag kvar i huset, som byggdes av Bergs hyreshus i slutet av 90-talet.
- Jag tror att Itella, som är kvar där, kommer att utöka snart så jag är inte orolig att vi kommer att stå med ett helt tomt hus, säger Christer Guttormsson, vd på Bergs hyreshus.
- Men visst hade vi när vi byggde tänkt oss att några fler företag skulle husera där, fortsätter han.
Annons