Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överlåtelsen av AME upprör i Berg

Överlåtelsen av AME skapar upprörda känslor bland kommuninvånarna. I ett öppet brev får kommunledningen nu skarp kritik för hur affären har hanterats.

Annons

Som LT tidigare har berättat kommer Arbetsmarknadsenheten, AME, att överlåtas till det nybildade bolaget Rehab i Berg AB där Uno Jonsson kommer att vara vd och Dan Östberg styrelseordförande. Om affären inte hade genomförts fanns risk för att AME skulle ha lagts ned.

Men det verkar inte som om alla är nöjda med hur överlåtelsen har genomförts.

I ett öppet brev till kommunledningen i Berg framför en kommuninvånare kritik hur affären skötts. ”Är detta en idé som pyrt en längre tid mellan kommunalrådet, kommunchefen och Östberg?” frågar sig brevskivaren och fortsätter: ”Det gick med ryslig hastighet att få fram övertagande personer som ni tycktes ha svårt att hitta”.

Brevskrivaren anser också att kommunchefen överstigit sina befogenheter i samband med att hon skrev under avtalet med Rehab i Berg AB.

”Kommunchefen fick uppdraget att undersöka möjligheten till försäljning av AME av kommunstyrelsen, men inte att skriva överlåtelsekontrakt. Det är viss skillnad”.

Varken kommunalrådet Lena Olsson, Be, eller kommunchef BrittInger SteinÖhrnell gick under gårdagseftermiddagen att nå för en kommentar angående kritiken.

Mer läsning

Annons