Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombyggnaden av sjukhemmet ser ut att bli billigare

Ombyggnationen av sjukhemmet i Svenstavik ser ut att bli billigare än kalkylerat. Kostnaden kommer att landa på mellan 31 och 36 miljoner kronor.

Annons

Förra veckan gick anbudstiden på ombyggnationen av sjukhemmet i Svenstavik ut. I går fattade Bergs hyreshus styrelse beslut om vilken entreprenör som kommer att få uppdraget.

Men det kommunala bolagets vd, Krister Guttormsson, vill ännu inte avslöja vem som vunnit upphandlingen.

– Vi vill meddela entreprenörerna först, säger han.

I slutet av september ska kommunfullmäktige bestämma sig för vilken prislapp ombyggnationen ska få.

Efter gårdagens styrelsemöte i Bergs hyreshus står det klart att kommunen har två alternativ att ta ställning till – ett sjukhem med eller utan badanläggning. Om kommunen väljer att slopa badanläggningen kommer prislappen att landa på 31 miljoner kronor. Om baddelen blir verkligheten blir priset 35,8 miljoner kronor.

– Det är betydligt billigare än vad vi räknat med. En överraskning åt rätt håll, säger Krister Guttormsson.

En restaurering av sjukhemmet har varit på tapeten sedan i början av 1990-talet. Om allting går som det ska räknar Krister Guttormsson med att 15-års väntan snart ska vara över och spaden sättas i marken.

Även upphandlingen i samband med om- och tillbyggnaden på Ljungdalens skola är avgjord. Även där har kommunfullmäktige två alternativ att ta ställning till. Med kökstillbyggnad kommer priset att uppgå till 9,9 miljoner kronor, utan köksdel beräknas priset landa på 7,7 miljoner kronor.

Annons