Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... och här är kvinnan som ska öka omsättningen

/
  • Inköpschefen Caroline Thelin tror inte att Dollarstores rekordhöga omsättning på en halv miljard kronor är oslagbart.  Hon och hennes kollegor arbetar för att öka omsättningen ytterligare.Foto: Sandra Högman

För drygt sex år sedan började Caroline Thelin i en av Dollarstores butiker. I dag ansvarar hon för alla företagets inköp. Och det är hon som ska öka den rekordhöga omsättning ytterligare.

Annons

– Det är klart att vi vill växa ännu mer. Och för att göra det måste vi bli snäppet bättre på varje produkt, säger inköpschefen Caroline Thelin, som i sitt arbete pendlar mellan Svenstavik, Göteborg och Shanghai.

Med uttrycket ”snäppet bättre” syftar Caroline Thelin främst på prislappen. Genom att arbeta hårdare tror Caroline att företaget kan pressa priserna ytterligare, öka sin kundkrets och därmed också sin omsättning.

– Det är ett hårdare priskrig i dag jämfört med för några år sedan, vilket gör att vi måste fortsätta jobba för att kunna vara billigast, säger hon.

I dag köper Dollarstore sina varor från främst kinesiska och thailändska företag, men också från svenska leverantörer. Caroline Thelin tror företaget måste börja snegla även mot andra länder. Malaysia och Indien är två av de länder som kan vara aktuella för att komma åt fler billiga varor, tror Caroline Thelin.

Caroline Thelin är 26 år gammal och trots sin relativt ringa ålder redan inköpschef. Hon började sin karriär som säljare i Dollarstores butik i Härnösand och har sedan klättrat inom företaget.

I dag är hon i egenskap av inköpschef en nyckelperson inom lågpriskedjan. Och hon gör dagligen affärer med stora internationella affärsmän.

– Många försöker ”sätta dit mig” för att jag är ung och kvinna. Men jag har skinn på näsan och visar gärna att de inte kan köra över mig hur som helst, säger hon.

Mer läsning

Annons