Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny huvudman söks till arbetsmarknadsenhet

Berg fortsätter att leta intressenter som vill ta över ansvaret för arbetsmarknadsenheten, AME.

Annons

Efter votering 19-13 beslutade kommunfullmäktige på tisdagen att följa det förslag som socialdemokraterna drev igenom på kommunstyrelsesammanträdet förra veckan.

Beslutet innebär att kommunchefen nu får i uppdrag att MBL-förhandla med de fackliga organisationerna och därefter försöka avyttra verksamheten. Om ingen anmäler sitt intresse av AME ska politikerna ta ett nytt beslut i frågan.

Men bergspartiet, centern och kristdemokraterna, som reserverade sig mot beslutet, vill gå ett steg längre och låta kommunchefen lägga ned AME om avyttring inte är möjlig.

Arbetsmiljöverket har ställt krav på ledning för Arbetsmarknadsenheten, AME, i Bergs kommun. Arbetsledningen åläggs att göra en undersökning och riskbedömning av arbetsmiljön vid AME.

Undersökningen ska omfatta personalens psykosociala arbetsmiljö utifrån den oro som finns i personalgruppen för vad den föreslagna nedläggningen av Arbetsmarknadsenheten kan innebära.

Dessutom ska Bergs kommun utifrån vad som framkommer i analysen upprätta en skriftlig handlingsplan för de åtgärder som behövs för att förebygga ohälsa.

Både riskbedömningen och handlingsplanen ska skickas till Arbetsmiljöverket.

Bergs kommun har fram till den 25 mars på sig att genomföra arbetet. Om kommunen inte följer Arbetsmiljöverkets instruktioner kommer kommunen att få betala 25 000 kronor i vite.

Annons