Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mp: Samla allt under kommunstyrelsen

Nu ger sig miljöpartiet in i debatten om verksamhetsnämndens vara eller icke vara.
- Överför ansvaret till kommunstyrelsen och snabba på beslutsprocessen, föreslår partiet.

Annons
LT har tidigare berättat om majoritetens förslag att slopa verksamhetsnämnden och flytta ansvaret till kommunstyrelsen. Men i slutet av oktober beslutade politikerna att avvakta med frågan eftersom de anser att konsekvensernas måste utredas mer.
Nu ger sig även miljöpartiet in i debatten.
I en motion till fullmäktige föreslår de att kommunstyrelsen utökas och att verksamhetsnämndens verksamhetsområde flyttas över till kommunstyrelsen. Nämnden bör dock få vara kvar och fungera som ett beredande utskott, anser partiet.
- Det är nödvändigt att vi får utskott som jobbar med rätt frågor. Verksamhetsnämndens paraply är i dag för stort, säger Knut Östman, ordförande miljöpartiet i Berg.
Syftet med att överflytta verksamhetsnämndens ansvarsområde till kommunstyrelsen är att snabba på beslutsprocessen i kommunen, menar miljöpartiet.
- I dag är det för långt till beslut, det tjabbas minst sagt för mycket i stället för att det fattas konkreta beslut, säger Knut Östman.
Knut Östman syftar främst på skolutredningen som efter nästan ett år blivit en riktig segkörare.
- Jag hoppas att majoriteten tar det här på allvar. Det är en allvarlig situation som Bergs kommun befinner sig i just nu, och för att vi ska kunna komma på fötter igen krävs snabba beslut, säger Östman.
Annons