Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LT-artiklar gav nya tips om försvunnen

Efter LT:s artiklar har polisen fått in nya tips i det 13 år gamla fallet med den försvunne Leif Mikaelsson. Nu vädjar polisen att den anonyma tipsaren ska höra av sig igen.

Annons

Förra veckan berättade LT att polispatrull med likhund i dagarna letat i det bostadsområde där Rätansbon Leif Mikaelsson bodde när han under mystiska omständigheter försvann i oktober 1996.

Eftersökningarna gav inga nya ledtrådarna och utredaren Hans Lundstedt berättade så sent som i lördags att det bara återstår ett polisiärt moment innan åklagaren ska ta ställning till om den gedigna utredningen åter ska läggas ner.

Men nu har polisen fått in nya uppgifter i fallet Leif Mikaelsson – uppgifter som kan sätta utredningen i ett helt nytt ljus. I går lämnade en anonym person ett tips till polisen med ny information. Tipset handlar bland annat om en plats som kan ha med försvinnandet att göra. Hans Lundstedt är mycket förtegen om detaljerna, han vill varken berätta på vilket sätt tipset lämnat in till polisen eller i vilket sammanhang.

Nu vädjar utredarna till den person som lämnade in tipset att höra av sig igen.

– Vi är mycket angelägna om att komma i kontakt med den här personen igen. Vi vill veta mer om den plats som omnämns, säger Hans Lundstedt.

– Personen i fråga får fortsätta att vara anonym och informationen kan lämnas på samma sätt som den gjordes på måndagen, fortsätter han.

Vad de nya uppgifterna kan ha för betydelse för utredningen vet Hans Lundstedt inte just nu.

– Anledningen att vi vill ha mer information av den aktuella tipsaren är för att vi vill kunna värdera informationen, det vill säga om det är någonting att fortsätta arbeta efter eller inte, säger han.

Mer läsning

Annons