Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klövsjös nya sexstolslift – bättre för nybörjare

/
  • Johan, Elin, Ebba och Camilla Kumlin tycker om den nya liften och det innebär att de oftast åker hela vägen ner i slalombacken för att få ta den nya liften upp igen.  ”Det går bra när det är en så pass bra lift”, säger Camilla Kumlin.  Foto: Håkan Luthman
  • Invigningen av Klövsjö Express fick vänta tills det fanns många gäster i slalombackarna. ”Vi tycker att det är bra att inviga den nu när vi har många gäster här”, säger Malin Häggblad, informatör vid Skistar i Vemdalen.
  • Hanna Bondesson, fem år, och hennes pappa Bengt Bondesson hoppar på liften där alla andra går av. ”Det är för brant för Hanna att åka hela vägen ner. Det finns många backar här uppe som passar henne och då är bra att vi kan ta liften ner igen”, säger Bengt Bondesson.

Klövsjös nya lift, Klövsjö Express, invigdes i går på annandagen. Liften har använts sedan i november men invigningen har fått vänta till nu efter jul.
– Vi tycker att det är bra att inviga den nu när vi har många gäster här, säger Malin Häggblad, informatör vid Skistar i Vemdalen.

Annons

Under en halvtimme i går förmiddag stod den nya sexstolsliften stilla. Den invigdes genom att barn åkte skidor igenom ett invigningsband i stället för att någon klippte av det. Därefter startade liften igen och då var det många som ville åka den nyinvigda liften.

Familjen Kumlin från Kinna tycker att den nya lyften fungerar jättebra. De har en stuga i Storhogna och brukar vara i Klövsjö för att åka skidor.

– Det har blivit mycket bättre nu på senare år. När vi kommer upp med liften kan vi välja vilken backe vi vill åka i. Där uppe når vi alla backar, säger Johan Kumlin.

De som vill kan välja att stanna på toppen och åka i flera olika backar som finns där uppe, men familjen Kumlin åker oftast hela vägen ner.

– Det går bra när det är en så pass bra lift, säger Camilla Kumlin.

Den som inte vill åka i slalombackarna hela vägen ner kan i stället välja att ta liften. Det gör Hanna Bondesson, fem år, som är i Klövsjö för första gången. Hon och hennes pappa Bengt Bondesson hoppar på liften där alla andra går av.

– Det är för brant för Hanna att åka hela vägen ner. Det finns många backar här uppe som passar henne och då är bra att vi kan ta liften ner igen, säger Bengt Bondesson.

Familjen kommer från Kalmar men hyr en stuga i Klövsjö över julen. Hanna Bondesson har lärt sig att åka skidor den senaste veckan.

– Det är första gången, säger hon.

Malin Häggblad, informatör vid Skistar i Vemdalen, menar att den nya liften passar bättre för nybörjare och barn än den förra.

– Den här stannar upp innan passageraren ska kliva på och därför är den lättare att hoppa på, säger hon.

Den förra liften var från 1981 och det blev till sist dags att byta ut den.

– Det behövdes en modernare och fräschare lift för att hålla standarden uppe, säger Malin Häggblad.

Mer läsning

Annons