Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny är Bergs ljusdrottning 2008

/
  • Jenny Molander och hennes sex  tärnor kommer att sprida julkänsla  i hela kommunen  i morgon och på fredag.Foto: Sandra Högman

Här är Bergs lucia 2008 – Jenny Molander, 15 år, från Persåsen.
Under två dagar kommer hon tillsammans med sina sex tärnor att sprida ljusets budskap i hela kommunen.

Annons

I fredags kröntes Jenny Molander under högtidliga former i Hoverbergs kyrka. I morgon och på lördag blir det lussande för hela slanten för ljusdrottningen Jenny Molander och hennes sex tärnor.

– När de skulle berätta vem som blev lucia bultade hjärtat jättehårt. När arrangörerna sa mitt namn blev jag jätteglad. Nu vill jag bara att det ska bli luciadagen så att vi får börja lussa, , säger Jenny Molander.

Särskilt nervös inför vad som komma skall är Bergs ljusdrottning 2008 inte.

– Vi har övat mycket och turnerat runt i kommunen och visat upp oss redan, så vi är rätt vana nu.

Men luciatåg är ingenting nytt för Jenny Molander. När hon var liten brukade hon tillsammans med sin lillasyster uppträda med luciasånger för mamma och pappa den 13 december.

Dessutom har hon under det senaste året varit med i Persåsens egna luciatåg.

– Jag har alltid tyckt om lucia och alla sånger man sjunger då. Det är ljuset som lyser upp i mörka december, säger Jenny Molander.

I morgon blir det dessutom ännu mer luciafirande för Jenny. Innan hon sätter på sig kronan och träder in i rollen som Bergs lucia 2008 ska hon vara med i Myrvikens skolas luciatåg, där hon går sista året.

– Det blir roligt. Jag tycker verkligen om julen, säger hon.

När luciafirandet är över ska Jenny Molander koncentrera sig på skolan igen. Efter grundskolan vill hon gärna läsa vid samhällsvetenskapliga programmet. Drömmen är att bli lärare.

Annons