Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hysterisk fiskemånad väntar

/
  • För Pelle Hoversjö från Bällsta var Bergsnappet i Hoverberg och Klimatpimpeln i Kövra den andra och tredje fisketävlingen han någonsin varit med i.
  • 270 deltagare kom till Hoverberg för att delta i Bergsnappet och för den som inte blivit mätt på fisket är utbudet av pimpeltävlingar näst intill outtömligt den kommande månaden.
  • Robert Olausson vann Bergsnappet med en fångst på sammanlagt 5234 gram. Tävlingsledaren Peo Nilsson lämnade över segerpokalen och ett vandringspris.
  • Efter tre timmars fiske är det under invägningen det klargörs vems om vunnit. Trots att segraren fick upp mer än 5 kilo fisk var det ändå några tiotals gram som avgjorde tävlingen.
  • Staffan Henriksson vann Klimatpimpeln i Kövra med en sammanlagd vikt på 3035 gram.

Nu tar länets pimpelfiskare revansch för fjolårets misslyckade vårfiske.

Bara i helgen avgjordes flera prestigetävlingar och de kommande veckorna är pimpelkalendern ordentligt fulltecknad.

Annons

Pimpel-DM i Gällö, Bergsnappet och Klimatpimpeln i Kövra är tre av de större pimpeltävlingarna som arrangerades under lördagen och söndagen.

Det var starten på några veckor med ett hysteriskt tävlingsutbud.

– Särskilt påsken är exceptionell när det gäller fisketävlingar, säger Peo Nilsson, tävlingsledare vid Bergsfiskarnas tävling Bergsnappet som avgjordes i lördags.

En enkel sammanställning som LT har gjort visar på närmare 30 pimpeltävlingar i länet den kommande månaden.

– För min del blir det mellan fem och tio tävlingar på ett år, säger Leena Oginder från Östersund som var en av många tävlande under helgen.

Förra årets mildväder gjorde att många pimpeltävlingar ställdes in på grund av dåliga isar. I år tycks fiskeentusiasterna i stället få en lång säsong.

– Isarna är mellan 65 och 80 centimeter och det var längesedan de var så tjocka, så i år hoppas vi kunna hålla på ett bra tag, säger Peo Nilsson.

Den gångna helgen trängdes tävlingarna i de södra delarna av Storsjön med Klimatpimpeln i Kövra under söndagen och dagen innan hade Bergsnappet avgjorts i Hoverberg, bara en dryg mil därifrån. 10 000 kronor var förstapriset i båda tävlingarna plus prisbord med saker för mer än 100 000 kronor sammanlagt.

Av de drygt 270 fiskarna som deltog i Bergsnappet var det Robert Olausson från Östberg som vann med en slutvikt på 5234 gram. I Kövra vann Staffan Henriksson, Östersund, på 3035 gram.

Men många var med mest för vädrets och avslappningens skull.

– Jag är en glad amatör och är det en pimpeltävling i närheten så är det ju klart att man ställer upp, säger Bob Jonasson, Hoverberg, som tävlade i Bergsnappet på lördagen.

Leena Oginder njöt av solen i Kövra på söndagen.

– Även om jag fiskar en hel del så är det nog vädret som har störst betydelse, det är ett meditationstillfälle det här, säger hon.

Mer läsning

Annons