Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsbarnen säljer för Haiti

/
  • Agneta Bäckman handlar av Ronja Eriksson och Amanda Sandström, som får assistans av Johan Svanborg. Foto: Sandra Högman
  • Amanda Sandström och Eva Sivertsson bläddrar i den diktbok som fritidsbarnen själva producerat, medan Ronja Eriksson koncentrerar sig på själva försäljningen.Foto: Sandra Högman

På eget initiativ dukade barnen på fritids i Svenstavik i går upp ett försäljningsbord till förmån för de jordbävningsdrabbade på Haiti.

– Det är kul att vi kan hjälpa till, säger Ronja Eriksson, 6 år.

Annons

Ett par dagar efter att bilder från det jordbävningsdrabbade Haiti börjat kablats ut över världen pratade en grupp barn på fritids i Svenstavik med personalen och frågade om det fanns någonting de kunde göra för att hjälpa till.

– De tyckte att det som hänt var hemskt och ville på något sätt hjälpa till, berättar Eva Sivertsson, som jobbar på fritidshemmet.

Tillsammans kläckte barnen och personalen idén om att samla ihop varor, duka upp ett försäljningsbord och skänka intäkten till Haiti. Under den senaste veckan har barnen själva bakat och skrivit diktböcker. En rad företagare i kommunen har också skänkt allt från kläder till doftljus till barnens insamling. Under sex timmar i går turades barnen på fritids om att stå bakom det provisoriska försäljningsbordet på Ica. Och det var rykande åtgång på varorna.

– Jag tycker att det är viktigt att visa barnen att den tid de lagt ner är betydelsefull och att ändamålet är viktigt, säger Agneta Bäckman, som shoppade loss från försäljningsbordet i går eftermiddag.

Barnen själva tyckte att det var roligt att få ta sälja varor, ta mot pengar och räkna ut hur mycket deras kunder skulle få tillbaka.

– Det som hänt är hemskt, framför allt för de barn som bor där, säger Ronja Eriksson.

Vilken hjälporganisation som ska få de insamlade pengarna ska barnen på fritids i Svenstavik själva få bestämma när intäkterna är räknade.

Annons