Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler skidbackar planeras i Klövsjö

Klövsjö kan komma att få ännu fler skidbackar och serviceanläggningar. Tillsammans med en privatperson har Skistar planer på att bygga ut i området.

Annons

Vid miljö- och byggnämndens senaste sammanträde beslutade politikerna att Bergs kommun ser positivt på Skistars ansökan om planläggningstillstånd.

Det betyder att Skistars har rätt att skissa på en detaljplan för området.

När, eller om, den kommande detaljplanen har godkänts av kommunen, skickats ut på samråd och vunnit laga kraft kan Skistar ansöka om bygglov och därefter sätta spaden i marken.

Skistars tanke är att området ska byggas ut med en ny barnbacke, serviceanläggning och bostäder.

– Det kommer naturligtvis att ta tid innan projekten blir verklighet, men vi är i alla fall i gång, säger Skistars destinationschef Torgny Svensson.

– Det är ett väldigt fint område med flera traditionella tomter. Jag tror att det här kan bli väldigt bra, fortsätter han.

Som LT tidigare berättat byggs det redan en hel del i Klövsjö med omnejd. Hotell Klövsjöfjäll ska storsatsa. I två etapper vill företaget investera närmare 40 miljoner kronor. Versionen är två fyravåningshotell samt en total ombyggnad av det befintliga hotellet.

Annons