Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tunn skara firade i Svenstavik

/
  • Efter de traditionella talen bjöd kulturprofilen Anders Hedén, från Hacklås, på musikunderhållning.
  • Omkring 30 personer samlades i Tingshuset i lördags för att lyssna på SSU:aren Rebecca Brattlin och landstingsrådet Harriet Jorderud första maj-tal.
  • ”I stället för att diskutera vilken klänning Victoria ska ha på sig på bröllopet måste vi börja våga prata politik igen”, sa Rebecca Brattlin från talarstolen.

Ungdomsarbetslösheten och glesbygdspolitiken stod inte helt otippat i fokus under Socialdemokraternas första maj-tal i Svenstavik.

Annons

Det var en tunn skara som samlades i Tingshuset i Svenstavik i lördags för att fira första maj. Ett 30-tal personer återfanns i lokalen när SSU:aren Rebecca Brattlin och landstingsrådet Harriet Jorderud intog talarstolen.

Även om det var Harriet Jorderud som enligt programmet stod som huvudtalare var det Rebecca Brattlin, uppväxt i Oviken, som gjorde starkast intryck på församlingen. Ikläd en t-shirt föreställande stadsminister Fredrik Reinfeldt med texten ”Game over” skriven över hans ansikte talade hon om vikten av att den rödgröna majoriteten vinner höstens val.

– I stället för att diskutera vilken klänning Victoria ska ha på sig på bröllopet måste vi börja våga prata politik igen. Vi ska prata politik på bussen, i fikarummet och i skolan. Vi vill att folk ska ta ställning, sa Rebecca Brattlin, som efter sitt tal fick stående ovationer.

Rebecca Brattlin kritiserade alliansen hårt för deras arbetsmarknadspolitik som hon kallar för ”skrämmande”.

– Var fjärde ung är arbetslös. Men om man investerar i välfärden finns det jobb.

– Nu är spelet slut för Reinfeldt, konstaterade hon under lördagens möte i Svenstavik.

Efter Rebecca Brattlin tog Harriet Jorderud vid:

– Vi kan inte låta det här pågå i ytterligare fyra år till, då är vi i Norrlands inland i så fall snart borta, sa hon.

Efter de traditionella talen bjöd kulturprofilen Anders Hedén, från Hacklås, på musikunderhållning.

Mer läsning

Annons