Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här skulle ACB ha gjort tidigare"

/
  • Foto: Håkan Luthman
  • Lars Olofsson tycker att företagsledningen varit duktig på att informera de anställda om ACB:s
  • Lars Olofsson kritiserar ACB Laminats ledning för att de inte tog det obekväma nedläggningsbeslutet redan för sex månader sedan.  Foto: Håkan Luthman

Stämningen bland de anställda är dämpad dagen efter chockbeskedet om att ACB Laminats fabrik i Svenstavik läggs ned.
- Även om det här var väntat, känns det tungt, säger Lars Olofsson.

Annons
När ledningen i måndags kallade till informationsmöte kände många av de ACB-anställda på sig att det var negativa nyheter som väntade dem.
- Det har varit så många tuffa besked det senaste året, så när det numera är dags för informationsmöte är det mer troligt att ledningen lämnar ett negativt besked än ett positivt, säger Lars Olofsson från Åsarna, som har arbetat vid fabriken i Svenstavik i omkring sju år.
Lars Olofsson tycker att företagsledningen varit duktig på att informera de anställda om ACB:s "hälsotillstånd", men samtidigt anser han att det drastiska beslutet att lägga ned produktionen i Svenstavik borde ha fattats för länge sedan.
- De har varit försiktiga och använt silkesvantar mot oss. Men jag tror att företaget skulle ha mått bättre om det här gjordes redan för sex månader sedan, säger han.
Samtidigt som beskedet om fabriksnedläggningen precis håller att sjunka in hos personalen oroar sig många för framtiden. De fyra ny produkterna som ACB Laminat har fått i uppdrag av Ikea att börja producera måste i princip vara felfria för att företaget i förlängningen ska få producera produkterna.
- Det är en ständig oro för att orderingången från Ikea ska minska, säger Lars Olofsson.
Lars Olofsson kommer antagligen inte att bli en av de 25 som får slut i samband med att ACB Laminat koncentrerar sin verksamhet till sin fabrik i Skanderåsen.
- Det blir av naturliga skäl mest unga som får gå. För mig spelar flytten egentligen ingen roll, det betyder i princip bara att det blir nya typer av stolar i fikarummet.

Mer läsning

Annons