Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill göra dokumentär om Storsjöodjuret

/
  • Annie Hansson, Erika Hultberg och Linda Svensson, från medieproduktionsutbildningen vid Dalarnas högskola, är i veckan i Svenstavik med omnejd för att göra en pilot, en form av testfilm, om myten kring Storsjöodjuret. Målet är att få sälja en längre dokumentär om det påstådda monstret till SVT.

Här är högskolestudenterna från Dalarna som vill fånga myten om Storsjöodjuret på film.
Målet är att få sälja en dokumentär om det omtalade monstret till SVT.

Annons

Linda Svensson, Erika Hultberg och Annie Hansson läser sista terminen vid medieproduktionsprogrammet med inriktning på rörlig bild vid högskolan i Dalarna. Just nu är de i Jämtland för att spela in en pilot, en form av testfilm, om myten kring Storsjöodjuret.
Testfilmen, som kommer att bli fem till sju minuter lång, är en del av deras slutprojekt på utbildningen, men kommer också att skickas till Sveriges television. Målet är att SVT ska nappa på idén och finansiera en längre dokumentär om monstret.
– Vi visste att vi ville göra en dokumentär, men vi visste inte om vad, säger Erika Hultberg.
– Vi satt på skolan och spånade på olika idéer när en tjej vid ett bord bredvid frågade om vi hört talas om Storsjöodjuret, tillägger Linda Svensson.
De tre studenterna började forska om odjuret och bestämde sig sedan för att göra en testfilm, som förhoppningsvis leder till en timmes lång dokumentär.
Tack vare bidrag från bland annat Filmpool Jämtland är de tre studenterna just nu i länet för att spela in material. De utgår från Svenstavik, men kommer att röra sig kring hela Storsjön. I går besökte de bland annat Jamtli och utkikstornet på Frösön för att filma de första klippbilderna och få en uppfattning om Storsjöodjuret och dess historia. I dag är de på plats vid observationsplatsen i Svenstavik och senare i veckan ska de göra intervjuer med ögonvittnen.
Ingen av de tre studenterna har anknytning till Jämtland. Men de är överens om att det finns någon form av varelse i Storsjön.
– Jag vill tro att det finns någonting, säger Annie Hansson.

Annons