Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De spelar för ett friskare liv

/
  • Vivianne Bergman och Sune Hallqvist räknar ihop poäng för att komma fram till vilka som går vidare till kvartsfinal. ”Sune har sådan rutin  att han först kan spela och sedan sitta i sekretariatet”, säger Gunnel Lundqvist, en av spelarna.
  • Lasse Nilsson spelar för Bodsjö och de är ett av de 24 lag som kommit till kvartsfinal.
  • Helge och Gunnel Lundqvist bor grannar med spelplanen och har varit aktiva i cirka tio år. ”Det är så roligt att anordna DM här i Hackås”, säger Helge, arrangör och ordförande i PRO Näs-Hackås-Sunne.
  • Här ställs Team Bodsjö mot Sörbygden i kvartsfinal. Birgit Nilsson, Lasse Nilsson och Roland Hamberg är aktiva boulespelare i Hunge och spelar lika mycket för det sociala som för att vinna. FOTO: Håkan Luthman

Hackås stoltserade med 72 boulespelare från hela länet i går när det var dags för årets distriktsmästerskap. Men även en supportande publik fanns på plats.

Annons

– Hela familjen blir ju engagerad när någon spelar, säger Judith Rolandsdotter, som åkt till Hackås för att kolla på sin pappa.

På grusplanen samlades det 24 lag från bland annat Hoting, Strömsund, Hammerdal, Svenstavik och Östersund. Vädret höll i sig under hela dagen – trots skurar på många andra håll i länet – och både kaffe och fikabröd kunde avnjutas mellan matcherna.

– Det är lite därför jag spelar boule, för att träffa folk och umgås, säger Roland Hamberg som tagit sig till kvartsfinal.

Roland med fru och vänner brukar spela boule i Hunge, varje tisdag, året runt. Det är andra året han ställer upp med ett lag i DM och om de vinner får de åka ner till Gysinge och spela SM.

– Vinnarna får bucklor och sedan står vi för resan ner till SM, säger Helge Lundqvist, ordförande i PRO Näs-Hackås-Sunne och arrangör för distriktsmästerskapet.

Helge Lundqvist berättar att det brukar vara mellan 35 och 40 personer som kommer till Hackås grusplan och tränar, två gånger i veckan.

– Det som är så roligt med boule är att det kan komma någon som aldrig spelat förut och vinna alltihop. Det kostar knappt några pengar och det blir en fin gemenskap, säger Gunnel Lundqvist.

Mer läsning

Annons