Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg satsar 8,6 miljoner på att utveckla Storsjöodjuret

Totalt satsas nu drygt 8,6 miljoner på att utveckla Storsjöodjurets södra revir i Svenstavik. Här ska byggas ett Visitor center som bygger på myten om Storsjöodjuret.

Annons

I går låg ärendet på kommunstyrelsens bord som bestämde sig för att satsa 900 000 kronor i projektet, ett beslut som Moderaten Jan Jonsson reserverade sig mot.

– Storsjöodjuret visar sig vara en av de största attraktionerna i länet, det har ett namn som drar och vi ligger på andra plats efter Åre i årets besöksstatistik, säger kommunalrådet Lena Olsson (BE).

– Det har varit väldigt intressant och utländska filmbolag har varit här gjort reportage. Det här kan bli bra för Svenstavik och kommunen, vi kanske inte ser själva vilken potential vi har.

Svenstaviks företagarförening började arbetet med att utveckla Storsjöodjurets södra revir 2008. Första projektet slutfördes under hösten och hemsidan hade närmare en miljon besökare under året.

Under 2009 har de arbetat för att produktutveckla konceptet runt det som byggts i Svenstavik samt befintlig produkt som drivs under Naboer/JHT.

Projektet som nu presenteras är att det i Svenstavik ska uppföras ett Visitor center där besökare ska få en unik upplevelse som bygger på myten om Storsjöodjuret. Upplevelsen bygger på interaktiv design och scenografi och skulle vara den första i sitt slag i Sverige och en av få i Europa.

Detta tror Lena Olsson kan göra att turisterna letar sig till Svenstavik och det i sig ger ökade förutsättningar för näringslivet att utvecklas.

Och inte blir det sämre av att allt fler börja se Storsjöodjuret där ute i Storsjöns vatten.

Annons