Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg säljer delar av allmännyttan

Bergsbostäder säljer ut alla sina lägenheter söder om Svenstavik. Det beslutade kommunfullmäktige i går.

Annons

Bergsbostäder har länge haft trasslig ekonomi. För att få bukt med de negativa siffrorna valde kommunfullmäktige i Berg i går att säga ja till det handlingsprogram som bostadsbolaget själva arbetat fram.

Beslutet innebäratt bostadsbolaget kommer att annonsera ut sina fastigheter i Rätan, Klövsjö, Börtnan, Storsjö, Gillhov, Vigge, Åsarna och Kövra.

Totalt handlar det om 120 lägenheter som nu läggs ut på anbud.

Samtidigt går kommunen in med en kapitaltekniskgaranti på 15 miljoner kronor, vilket garanterar att Bergsbostäder tål en förlust på 15 miljoner kronor jämfört med det bokförda värdet.

Men det var ingen enhällig församling som godkände handlingsplanen.

– Oroväckande att vi gör oss av med allmännyttan i de södra delarna, säger Pietro Rödin, mp, som yrkade på att försäljningen skulle stoppas helt.

Inte heller moderaten Elise Ryder-Wikén tycker att handlingsplanen borde ha godkänts, i stället tycker hon att försäljningarna borde ha satts in i ett större sammanhang. Ryder-Wikén yrkade på att de BAS-grupper, som just nu arbetar med kommunens ekonomi, också borde få uppdraget att se över Bergsbostäders bestånd.

Även socialdemokraterna ville till viss del stoppa Bergsbostäders handlingsplan.

– Vi är inte mot försäljning. Men vi motsätter oss avyttring i Rätan, Åsarna och Klövsjö. Vi motsätter oss också en paketering av fastigheterna, säger Monica Hallquist.

Men efter votering 18-13 fick Bergsbostäder alltså mandat att sälja sina fastigheter.

Annons