Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg får kritik

Berg får kritik av Kommunal. Facket menar att kommunen inte följt arbetsmiljölagen i samband med personalneddragningarna. Nu ska Arbetsmiljöverket titta på ärendet.

Annons

Som en direkt följd av de besparingar som klubbades igenom av fullmäktige i fjol har, och kommer, flera tjänster i Bergs kommun att försvinna. Som LT tidigare har berättat är det främst vård och omsorg som drabbas av nedskärningarna.

Men fackförbundet Kommunal menar att kommunen inte arbetat fram tillräckligt omfattande risk- och handlingsplaner i samband med neddragningarna. Kommunen däremot, anser att de gjort det som ska göras utifrån lagens ramar.

Kommunal kritiserar också kommunen för att de lokala skyddsombuden inte fått vara med och arbeta fram risk- och konsekvensanalyserna, vilket till en början var överenskommet. ”De handlingar som jag har fått ta del av har, enligt min mening, inte arbetats fram tillsammans med skyddsombudet”, skriver Kommunals ordförande i Berg, Jan-Erik Eriksson, som nu har vänt sig till Arbetsmiljöverket och bett dem titta på ärendet.

Mer läsning

Annons