Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandklippning vid invigning

/
  • Med lite assistans från Torsten Medalen klipper Anton Berg, 8 år, bandet och Galhammaruddens korttidsboende är därmed officiellt invigt.

Nu är Galhammaruddens korttidsboende – Bergs första korttidsboende för barn och ungdomar – invigt.

Annons

I maj började boendet, som ligger på Fiskalsvägen i Svenstavik, ta emot unga med olika typer av spektrumstörningar, det vill säga autism. Och på torsdagen var det dags för officiell invigning.
Efter tal av verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen (C) klippte 8-årige Anton Berg, som själv bor på Galhammaruddens korttidsboende ibland, på klassiskt vis invigningsbandet tillsammans med Torsten Medalen.
Som LT tidigare berättat var det i samband med att fritidspedagogen Kristina Göransson i fjol skrev en uppsats under en kurs vid Mittuniversitetet som idén om ett korttidsboende för barn och ungdomar i Berg föddes. Det fanns då inget sådant boende inom kommungränsen utan tjänsten köptes i stället av andra kommuner.
När socialtjänstens chefer och verksamhetsnämndens politiker tittat närmare på Kristina Göranssons uppsats bestämde de sig för att öppna ett eget boende.
– Det här är en dröm, som har blivit en saga, som har blivit verklighet, sa Kristina Göransson, som numera är föreståndare för korttidsboendet, under gårdagens invigning.
Galhammaruddens korttidsboende kan ta mot fem barn samtidigt och har åtta personal anställda för att alltid finnas till hands för de boende.

Annons