Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berg får egen särskola

Berg får en egen särskola. Till hösten öppnar verksamheten i lokaler på Svenstaviks skola.

Särskolan ska etableras i samarbete med kommunens eget korttidsboende som för en tid sedan öppnades i Galhammar. Genom att starta verksamheten räknar kommunen med kortare resor och en behagligare tillvaro för de barn som berörs. Dessutom räknar tjänstemännen med att spara pengar då kommunen redan vid ett elevantal på fyra räknar med att den här lösningen blir billigare.

– Just nu är det mest den praktiska utformningen som återstår. Vi försöker hitta personal som har lång erfarenhet av särskoleundervisning, säger KG Jirdén, vid skolförvaltningen.

Satsningen berör först och främst elever som går i klass sju till och med tio. Men även yngre elever kommer att kunna nyttja satsningen.

– Tanken är att elever ut i byskolorna en dag i veckan ska åka till Svenstavik och få anpassad undervisning i grupp, säger KG Jirdén.

Särskolans verksamhet kommer att bedrivas på Svenstaviks skola.