Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beredd att hjälpa till med pengar

Att folk är så fräcka att de till och med stjäl majblommepengar fick Maria Ragnarsson i Hammerdal att reagera.

– Kommer inte pengarna tillrätta är jag villig att hjälpa Emma med en slant.

Annons

Det säger Maria Ragnarsson. Hon har jobbat som lärare och har under lång tid sett vilken betydelse försäljningen av majblommor har. Och själv köper hon varje år blommorna.

– Jag vet vad det är värt även för de barn som får ta del av de pengarna, säger hon och menar att det kan vara det som är avgörande om vissa barn exempelvis kan följa med på skidresor till Bydalen under vintern.

Även Maria Ragnarsson själv sålde de populära och behjärtansvärda blommorna som barn.

Därför reagerade hon starkt i lördags när hon läste om vad som hänt Emma Jäderfeldt i Lit. När Emma befann sig på fritidsverksamheten Klubben i förra veckan lämnade hon en kort stund sin försäljningsväska utan uppsikt.

Då slog någon till och de 360 kronorna hon lyckats samla in via försäljningen var borta.

När Maria Ragnarsson i Hammerdal läste detta tvekade hon inte en sekund på att ställa upp med en slant för att kompensera Emmas förlust om inte pengarna kommer till rätta. Och hon skrev snabbt in en kommentar på LT:s hemsida.

– Jag menar allvar, självklart. Jag tycker det är för jäkligt att hon har jobbat på och slitit och så kommer någon och tar hennes pengar, säger Maria Ragnarsson.

– Jag blev så tvärförbannad när jag såg det där, så sätt ut ett gironummer ni, säger Maria.