Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bensinskatten en utpressning

Partier diskuterade i Radio Jämtland hur de vill göra med bensinskatten om de vinner valet i höst. Det kan vara värdefullt att komma ihåg att de partier, V och MP som eventuellt kan tänkas ingå en eventuell S-regering vill kraftigt höja bensinskatten. MP vill höja med sjuttio öre per liter och dessutom tillkommer indexhöjningen. Men! Man aktar sig noga för att tala om denna höjning är nog eller ej. Troligen kommer de att höja priset mycket mer för att den ojämlika prylen, bilen som människor behöver snart ska bort från ägarna.

Man förespråkar diverse inblandningar i bensinen som kan skada äldre motorer, något som motorklubbar bör veta.

Man skrämmer återigen med att bensinen är slut om några årtionden för att trissa upp priset. Den minnesgode minns hur dåvarande bilhatare med bestämdhet hävdade i mitten på 1970-talet att bensinen skulle vara slut år 1995.

Vi vet hur det gick!

Det finns massor med olja att utvinna och dessutom har forskarna kommit fram till att oljan ständigt förnyar sig i jorden innandöme. Modern teknik i USA kan med lätthet framställa olja, så priserna kan pressas ner. Denna information ser den politiska korrekthetens representanter i media till att förtiga.

Vi norrlänningar behöver våra bilar och vill inte genom en utpressningspolitik tvingas flytta söderut.

Ingegärd Fjällgärde,

SD Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel