Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Erik Persson

/

Bengt-Erik Persson, Stockholm

Annons

Teleteknikern och sjömannen Bengt E Persson, Hökarängen, Stockholm har avlidit efter en längre tids sjukdom. Han blev 64 år.

Bengt-Erik föddes i Östersund och utbildades vid Östersunds verkstadsskola. Han fick sitt första jobb i Eskilstuna men kom att återvända till Östersund som arbetsledare vid Vinettas nyuppförda strumpfabrik.

Han arbetade för L. M. Ericsson under den period då en mängd automatiserade telefonstationer byggdes och utrustades.

Detta kringflackande liv fick sin globala förlängning då Bengt-Erik mönstrade på som matros i svenska handelsflottan, företrädesvis tankbåtar med destinationer till de mest avlägsna hörn av världen.

När han till slut gick i land kom han att ägna resten av sitt yrkesliv åt Televerket och dess dotterbolag.

Bengt-Erik var en rastlös personlighet vilket också avspeglas i den rika floran av fritidsintressen.

Han var ytterligt beläst vilket många vänner betonar:

”Bengt-Erik var en person som tog reda på saker”.

Han var också en sann frisksportare - sysslade med utomskärskanoting, långfärdsskridsko, cykelutfärder och åtskilliga vinterveckor vek han åt utförsåkning. Andelsstugan i Bydalen var hans andra hem.

Han kom tidigt att intressera sig för utvecklingen inom databranschen, en självlärd kunskap han hade stor nytta av både inom sitt arbete och som kursledare.

I enlighet med sin rastlösa och kunskapstörstande karaktär gillade han all sorts musik. Klassiskt, vissång, blues. Stamkrogen var helt givet Stampen i Stockholm.

Bengt-Erik sörjs närmast av mamma Ann-Marie och Stig, syskon med familjer och en stor mängd vänner i Stockholm och Jämtland.

Mer läsning

Annons