Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt Ericsson

/

Bengt Ericsson, Bengt på Änge, har avlidit i en ålder av 60 år.

Annons

Han föddes i Lit den 20 oktober 1948. Pappa Anders ägde och drev, tillsammans med mamma Märta, Änge diversehandel.

Efter avslutad skolgång i Lit och Östersund vikarierade Bengt, endast 17-18 år gammal som lärare i Ajaureforsen och Ankarsund i södra Lappland. Intresset för yrket ledde honom till lärarhögskolan i Luleå och utbildningen till mellanstadielärare. Där träffade han Elisabet som blev hans fru.

Efter examen flyttade de till Kiruna, en tid som Bengt alltid talade om med glädje. Han var mycket intresserad av friluftsliv och tillbringade många dagar under alla årstider i fjällen. I Kiruna föddes också sonen Hans 1977. År 1980 flyttade de hem till Lit där de övertog barndomshemmet Änge. En olycka hösten 1995 gjorde Bengt handikappad, men med okuvlig energi lyckades han ta sig tillbaka till ett aktivt liv i alla avseenden, till och med i slalombacken.

Makarna gick så småningom skilda vägar, men förblev goda vänner.

Bengt har under alla år visat ett stort engagemang för skolan både som lärare och skolledare. Han har alltid satt eleverna i främsta rummet, ständigt intresserad av nya sätt att hjälpa sina elever.

Hans intresse för bygden och hans sociala engagemang resulterade i många ideella arbetstimmar i föreningar och organisationer som IFK Lit, Lions, Curlingklubben, Gå till Lit med mera. Hans största hobby har nog ändå varit musik, i synnerhet körsång, ett intresse som grundlades i det musikaliska hemmet på Änge och som fortsatte livet ut.

När han nu så tragiskt lämnar oss, kommer vi att minnas honom som den godhjärtade och generöse Bengt på Änge, som alltid ställde upp.

Annons