Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengt Berg

Bengt Berg, Frösön, har avlidit i en ålder av 86 år.

Han föddes i Rätansböle som första barn till Sven och Syster Berg i en syskonskara av sex barn. Vid 13 års ålder fick han åka till en faster i Eskilstuna för utbildning. Där drabbades han av polio och fick avbryta studierna och återvända hem. Hemma började han utbilda sig till bilmekaniker på Perssons bilverkstad i Rätan.

Efter flytt till Malmköping kom han i kontakt med orientering. Det blev ett kärt fritidsintresse. Han återvände till Östersund som bilplåtslagare. 1959 gifte han sig med Hjördis och fick senare sonen Anders.

1964 gick Bengt en kartritningskurs för orienteringskartor i Umeå. Det började som en hobby men från början av 70-talet blev det ett heltidsjobb. Bengt var en ambitiös och noggrann person, känd i stora delar av landet för sitt kartritande. 1981 fick han Peterson-Bergers kulturpris för sin insats inom orienteringssporten.

På ålderns höst återkom sviterna av polion. Hans stora passion att vistas ute i naturen begränsades då väsentligt.

Bengt kommer att efterlämna en stor saknad för familjen, syskon och många orienteringsvänner.

Den sista tiden fick han mycket god omvårdnad på Häradsgården i Lit.

Familjen och syskonen