Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt Åsell

/

Annons

Bengt Åsell
Östersund
Bengt Åsell, Östersund, född i Stöde har avlidit 69 år gammal.
Han var yngst av sex syskon. Efter folkskolan flyttade han till Västerås för att gå Statens vattenfalls skola. Efter genomförd utbildning gjorde han värnplikten och fortsatte med frivillig tjänstgöring vid FN-bataljonen i Gaza under två år.
År 1959 träffade han blivande makan Marie-Louise och blev sedan kvar i Jämtland. De gifte sig 1963 och har fått två söner, Anders föddes 1969 och Magnus 1975.
Bengt arbetade inom kraftproduktion fram till 1965, då han påbörjade elteknisk vidareutbildning vid John Ericssonskolan i Östersund. Han arbetade en kortare period hos Siemens i Stockholm, för att i december 1967 börja vid Östersunds elektriska (Jämtkraft). Arbetet där sträckte sig fram till hans pensionering 1995, och bestod av olika arbetsuppgifter. Åren 1967-1970 som drifttekniker och biträdande avdelningschef för en driftavdelning, 1970-1991 som ingenjör och avdelningschef för en produktionsavdelning och 1991-1995 som avdelningschef för kraftproduktion. Det projekt som han var gladast över var kraftverksbygget vid Hissmofors som togs i drift 1993, där han var projektledare och även svarade för konsultfunktioner inom omfattande tekniska system.
Fritiden har ägnats åt golfspel och under senare år även bridge. Hans sociala nätverk har under alla år varit stort, och han har med sin lugna och vänliga framtoning varit mycket omtyckt. Hans största glädje under de sista nio åren har varit barnbarnen, Sebastian, Emma och Julia.

Mer läsning

Annons