Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengan Janson uppträder live in Köttsjön – igen

Köttsjöns ledande syndatempel, dess välansade föreningshus, får nästa lördag, 28 augusti, musikaliskt storfrämmande.

Annons

Detta då landets mest folkkäre dragspelare vid sidan av Roland Cedermark, Bengan Janson, tillsammans med sitt komp, Trio X, tar huset i besittning för sitt program kring Allan Edwalls produktion.

Köttsjön, en vackert belägen plats i grovskogen mellan Överammer och Borgvattnet, väster om Hammarstrand, har haft den äran med Jansson tidigare.

Den gången uppträdde han tillsammans med sin spelkompis Kalle Moraeus.

De två blev så förtjusta i både huset med dess akustiskt höga kvalitet och byn Köttsjön att de därefter gav ut en platta med ”Bengan och Kalle live in Köttsjön”.

Att föreningshuset i Köttsjön åter är aktuellt för Jansson beror helt och hållet på honom själv.

Han har hyrt huset för sin konsert, något som Köttsjöns ledande PR-person, Britt-Elise Olsson, givetvis är rättmätigt stolt över.

– Vi har fått lite pengar över från både aktiviteter i huset och tunnbrödsbakning så att vi haft råd att skaffa möbler till lägenheten i huset, säger Britt-Elise.

– Och där ska Bengan bo.

Bengan Janson har satt samman sin kompgrupp ur länsmusiken i Uppland och de fyra skall på torsdagen den 26 uppträda Vigge och på fredagen i Kaxås.

Just nu turnerar Bengan och Kalle Moraeus på varsitt håll, bland annat föranlett av Moraeus' något framgångsrika verksamhet i schlagerbranschen.

Bengan Janson var tidigare bosatt i Järvsö där han var granne med Lill-Babs.

Sedan någon vecka tillbaka bor han i Visby och således granne med Merit Hemmingson.