Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bellmann långt ned på listan

Många är förvånade över att Vox Humanas Michael Bellmann bara är på en åttondeplats på partiets lista inför höstens val till fullmäktige.

Annons

Michael Bellmann har under de senaste åren varit partiets starke man och den som hörts och synts mest i många debatter i härjedalspolitiken i sin roll som oppositionsråd.

På partiets hemsida är det flera intresserade som ställer sig frågande när det gäller hans placering på listan.

”En fundering varför finns inte Bellmann med på topp tre på er valsedel? Han är ju ett av era starkaste varumärken”, skriver en person på hemsidan.

Men enligt Gabriella Persson Turdell, partiets ordförande, så handlar det inte om någon konflikt inom partiet.

– Vi attraherar mest väljare med den här listan, säger Gabriella Persson Turdell som ser Karin Holmin som partiets starkaste namn inför det kommande valet.

Enligt henne har det inte varit några som helst diskussioner inom partiet både under framtagandet av listan och efter att den blev offentlig.

– Man var nöjd med hur listan blev.

Enligt Gabriella Persson Turdell är chanserna stora för Michael Bellmann att även i fortsättningen finnas med i fullmäktige, där partiet har sju mandat för tillfället.

– Placeringen är inte lika viktigt som för åtta år sedan. Karin Holmin stod långt ned på listan förra gången men hon var tvåa när rösterna var räknade, berättar Gabriella Persson som är full av förhoppningar inför valet för partiets del.

– Helts av allt vill vi ha 51 procent av rösterna så att vi får egen majoritet, då är jag nöjd, säger Gabriella som inte räds över det tuffa målet inför valet.

– Vi är ett parti som behövs och vill folk ha förändringar ska man rösta på oss.