Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beklämmande i Bräcke

Annons

Jag lyssnade på debatten i Bräcke kommunfullmäktige då man beslöt höja kommunalskatten. Någon mer kortsiktig och uppgiven tillställning får man leta efter. Inte en enda kreativ idé, tanke eller förslag om möjliga åtgärder för att komma tillrätta med ekonomin. Den enda gång kommunalrådet Sven-Åke Draxtén lät kraftfull var när han tydligt avvisade ledamoten Yngve Hambergs mycket rimliga tilläggsyrkande på att återställa till nuvarande skattenivå från och med 2015!

Även om många har möjlighet att betala en höjd skatt, finns det säkert ännu fler som redan har det kämpigt med vardagsekonomin. För dem blir skattehöjningen en ytterligare börda. Inte blir situationen bättre av att vi dessutom har de högsta kommunala avgifterna i länet. Den långsiktigt allvarligaste konsekvensen är ändå de signaler vi skickar till de företag och familjer som eventuellt skulle vilja flytta hit. Att ligga Sverige högst i kommunalskatt är definitivt inget bra lockbete.

Fullmäktigedebatten gav alla fall klart besked. Med Draxtén och kommunchefen Flykt som fortsatt huvudansvariga för hur våra gemensamma resurser används, och för hur vår framtid ska se ut, så har vi inget positivt att förvänta oss.

Per-Arne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel