Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behovet av sjöräddning ökar på Storsjön

Båtlivet i Storsjön ökar.
Med det ökar också kravet på en räddningsorganisation som kan rycka ut snabbt vid en eventuell olycka.
Nu kan det bli verklighet.

Den ideella föreningen Sjöräddningssällskapet kommer till Östersund i samband med Storsjöyran för att visa upp sin verksamhet.

– Vi har fått signaler om att båtlivet i Storsjön ökar och har blivit inbjudna av länsstyrelsen och Trygghetens hus, säger Niklas Jendeby, kommunikationsledare på Sjöräddningssällskapet.

På plats kommer de att diskutera med båtkubbar, lokala myndigheter och intresserad allmänhet om förutsättningarna att starta en räddningsstation i Storsjön.

– Möjligheterna handlar mycket om att få tag i frivilliga, säger Niklas Jendeby.

Stephen Jerand, länspolismästare, och Micael Lundmark, chef för Jämtlands räddningstjänstförbund, hoppas på en etablering.

– Våra räddningsresurser är begränsade och att få Sjöräddningssällskapet etablerat vore bra för alla medborgare som nyttjar Storsjön, säger Micael Lundmark, i ett pressmeddelande.

– Det skulle öka förmågan till räddningsinsatser på Storsjön och vara en välkommen aktör inom Trygghetens hus, säger Stephen Jerand.

När föreningen besöker länet, 30 juli till 3 augusti, ska de bland annat hålla föredrag om sin verksamhet och sjösäkerhet. De ska dessutom visa två båttyper och hur dessa kan användas vid räddning.