Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behåll rut-avdraget

I dag arbetar ungefär 11000 människor med hemservice (enligt Almegas rapport hemservice) 8000 människor som tidigare var arbetslösa har nu arbete i rut-branschen.

 Kvinnors tidigare obetalda arbete har nu fått en prislapp och svarta jobb har blivit vita. Viktigt att poängtera är att människor som tidigare befann sig i utanförskap i och med rut inte bara fått jobb utan också kommit in i gemenskapen och fått ett socialt skyddsnät.

Allt detta vill nu vänsterkartellen rasera och skicka tusen och åter tusen ut i arbetslöshet. Dessutom vill de surra fast de kvinnor vid spisen som i dag fått en paus i vardagsstressen tack vare rut. Vi vill istället att rut utvecklas genom att personer över 75 år ska få ska 75 procentig skattereduktion.

Detta skulle släppa loss massor av kvinnokraft. Branschen beräknas öka markant om avdraget får vara kvar, vilket får effekt för de anställda, företagandet och de äldre som vill ha hjälp hemma.

Dessutom skulle avdraget skapa vinst för statskassan – för när 10000 arbetslösa nyanställts i rut företag, då kostar inte avdraget staten några pengar längre. Rut eller sslut? Rut-avdraget har gett tusentals människor jobb. Gör dem inte arbetslösa i september.

Annika Qarlsson, Ordf Centerkvinnorna,

Ann-Christin Alexius, Järpen,

Centerkvinnorna i Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel