Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behaglig må-gott kväll med Niklas Strömstedt

/
  • Niklas Strömstedt utstrålar inte längre en blyg liten kille utan en artist som gör det han gillar riktigt bra. Foto: Mattias Pettersson

Pop, en musikgenre som har många kallade men få utvalda, få som kan leva på sin musik. Det har Niklas Strömstedt lyckats med i 30 år, bara det är en bedrift. Han utstrålar inte längre en blyg liten kille utan en artist som står på stadiga ben och gör det han gillar riktigt bra. Med befriande självdistans och glimt i ögat.

Annons

Ja visst är han en obotlig romantiker men med en förmåga att skriva musik som matchar det romantiska. Det är lättsjunget, nutida slagdängor, som folk lär sig lätt och kan sjunga med i, trygg musik. Så blir den tråkig i längden då? Nej faktiskt inte.

Det är imponerande med artister som vågat välja väg och sedan ägnar sin karriär åt att förfina sin konstform. På samma sätt som det är intressant att iaktta en väldigt duktigt höjdhoppare eller skicklig simmare, oavsett sportintresse eller ej.

Medmusikanterna Marika Willstedt och Mats Persson lyfter verkligen kvällen. Mycket skickliga och mångfacetterade musiker som hoppar mellan dussintalet instrument som att de aldrig gjort något annat. Dessutom sjunger de bra.

Med enkla medel gjorde dessa tre att arrangemangen av gammal skåpmat kändes nya och fräscha.

Niklas visade att han verkligen enligt egen utsago gillar ORD och värnar dem. Inte bara i bra sångtexter utan också i roliga mellansnack som fick publiken med på banan och stämningen blev vänlig, uppsluppen och glad.

Han är helt enkelt en riktig popprins måste jag säga. Han ger ett snällt intryck, rätt långt från en kall och tuff rockkille. Om han kanske någon gång bär skinnbrallor är det nog mest för att de är så lätta att hålla rena…

Kvällen fick mig att tänka på Stefan Einhorns bok ”Konsten att vara snäll” att man nog kan bli lite visare genom att just jobba på att vara snäll. Den här kvällen utstrålade artisten och showen snällhet, utan att för den skull göra det mesigt. Musiken tog upp angelägna nära ämnen och publik var med på hugget och bidrog till en varm kväll. Kan det bli bättre i mörkaste november?

Annons