Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravningsbyråer dödar ditt Facebook–konto

Det finns stor risk att ditt konto på Facebook kommer att leva vidare trots att du går vidare.

Nu startar begravningsbyråerna en tjänst som ska göra det möjligt för anhöriga att stänga konton efter en persons död.

Du har säkert hört det. Anhöriga som kämpar för att få stänga ner sina avlidnas konton på sociala medier. De avlidna har inte lämnat efter sig något lösenord till kontonen på internet, därför har det också blivit minst sagt omöjligt att ta bort konton när personen är borta.

Men nu har Sveriges begravningsbyråers förbund startat en tjänst som gör att de stänger ner avlidnas konton i sociala medier . Tjänsten innebär också att det ska vara möjligt för anhörig att få ut texter och bilder upp till ett år tillbaka om så önskas.

– På senaste året har det blossat upp en debatt om vad som ska hända med avlidnas konton i sociala medier. Hittills har det varit komplicerat för både begravningsbyråer och anhöriga att närma sig frågan, säger Ulf Lernéus förbundsdirektör på Sveriges Begravningsbyråers Förbund, i ett pressmeddelande.

SBF består av 400 auktoriserade begravningsbyråer. Tjänsten sker i samarbete med det danska företaget Aftercloud.