Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begär central förhandling om skolfrågan

Kommunal har begärt central förhandling i skolfrågan. Först i slutet av april kommer det slutgiltiga beslutet om skolornas framtid att kunna fattas av kommunfullmäktige.

Förra veckan behandlade kommunfullmäktige för tredje gången på två år Bergs framtida skolstruktur. Men eftersom de ansvariga tjänstemännen missat att i tid förhandla med de fackliga förbunden enligt medbestämmandelagen återremitterades frågan ännu en gång.

Fackförbundet Kommunal har nu begärt central förhandling i skolfrågan, vilket betyder att inget beslut kan fattas innan de förhandlingarna är avslutade.

Samtidigt deklarerar fullmäktiges ordförande Stig Göransson (C) att man beslutat sig för att kalla till ett extrainsatt sammanträde.

– Vi måste klara ut för de berörda i organisationen hur det blir, säger han.

Troligtvis kommer det extrainsatta sammanträdet att äga rum i slutet av april.

– Dels måste de centrala förhandlingarna avslutas först, dels måste ärendet upp i KS ännu en gång innan vi kan behandla ärendet i fullmäktige igen, säger Göransson.