Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begagnade kläder på GT-gården

Varför slänga kläder när någon annan kanske vill ha dem. Så resonerade Inge Olofsson i Tjärnbräcka och Britta Eskilsson i Tännäs och drog i gång försäljning av begagnade kläder och annat man kan ha på sig.

 – I år är det stor efterfråga på prickigt, berättar Wenke Wagenius, som är en av de frivilliga som jobbar med andrahandsförsäljningen.

Förutom prickigt och barnkläder går det lätt att sälja kläder från 1970-talet i år.

– Det är så många som vill vara med och sälja att vi får säga nej och har satt en gräns på 25 inlämnare, det blir för fullt annars. Kläderna är billiga och vi säljer nästan allt varje år. Sista helgen är det alltid halva priset, berättar Rut Dahl i Tännäs, som är en av arrangörerna.

När försäljningen är slut skickas det som är kvar till Röda korset om inte de som lämnat in kläderna hämtar tillbaka dem innan.

De som lämnat in kläder jobbar en dag eller två när klädförsäljningen har öppet fredagar, lördagar och söndagar under juli och augusti. Andrahandsförsäljningen på GT-gården är inne på tredje året.