Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Befolkningen har ökat i tre kommuner

I tre kommuner i länet har folkmängden ökat under årets första halvår. I en kommun har det stått stilla och resterande har en folkminskning.

Länets folkmängd totalt har minskat. Det visar Statistiska centralbyråns statistik om befolkningsförändringar under årets första halvår.

I Bräcke, Krokom och Östersunds kommuner har folkmängden ökat under årets första sex månader. Strömsunds kommun är den enda kommun där folkökningen är lika med noll. I fyra av länets åtta kommuner har folkmängden minskat.

Det är också tre kommuner där det fötts fler än antal som avlidit, dessa är Krokom, Åre och Östersunds kommuner.

Störst inflyttning har det varit till kommunerna Krokom och Östersund.

Sammanlag 343 personer har flyttat till Krokoms kommun någon gång under januari till juni. Av dessa är det hela 199 personer som flyttat dit från en annan del av länet. Motsvarande för Östersunds kommun är 1 416 varav 529 inflyttade kommer från länet.

Sett till hela landet har befolkningen ökat med nästan 33 000 personer. Enligt SCB:s analyser beror det på hög invandring och ett ökat antal födda.

Generellt föds alltid flest barn tidigare på året, men i år är det dessutom också en ganska kraftig ökning.

Fler har gift sig men det har också skett en ökning av antalet skilsmässor.

Av samtliga län i landet är det fem län där folkmängden minskat, Jämtlands län återfinns i den listan.