Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Befälet vill se fler poliser i Berg

Polisen i Berg kan inte vara ute på fältet så mycket som de skulle önska. Det tycker Marie-Louise Andersson, stationsbefäl.

– Med tanke på personalläget tycker jag inte att vi kan det fullt ut, säger hon.

På polisstationen i Svenstavik arbetar fem poliser. Det är för få enligt Marie-Louise Andersson, som har arbetat som stationsbefäl i snart fyra år.

– Personalläget är lite kärvt just nu. Men så är det väl alltid, man vill alltid vara fler. Vi skulle behöva vara två till i alla fall, minst.

Ett annat problem för polisen i Bergs kommun är, som på många andra platser i länet, avstånden. Till Ljungdalen är det exempelvis 13 mil från Svenstavik.

– När det gäller Ljungdalen har vi kollegorna i Funäsdalen. De har närmare över fjället. I regel åker de dit om de händer något i Ljungdalen, säger Marie-Louise Andersson.

Störst utbyte har poliserna i Berg med Östersund och Krokom eftersom de tre kommunerna ingår i samma närpolisområde. Det innebär att poliser åker mellan kommunerna och hjälper kollegorna på andra platser när det behövs.

– Det är väldigt viktigt att samarbeta över kommungränserna. Om man känner att man är få och kan samverka blir man fler aktörer som agerar, det är en fördel. Sedan är det roligt att träffa andra kollegor. Alla har olika arbetssätt och man utbyter erfarenheter med varandra, säger Marie-Louise Andersson.

Tidigare arbetade hon på ordningspolisen i Östersund. Skillnaderna är ganska stora nu när det är polisstationen i Svenstavik som är hennes arbetsplats.

– Det är färre inkommande jobb per radio än i Östersund. Här är det mer planering och samverkan och att lägga upp tiden mer efter eget tycke utifrån de mål som polisen har att uppfylla.

2015 står polisen inför en stor förändring när 21 myndigheter blir en och Norrland blir en gemensam region.

– Jag hoppas att det påverkar oss till det bättre, att vi blir fler poliser ute på fältet.