Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragerska slog till på nytt – beställde gas i andras namn

Kvinnan dömdes senast i slutet av 2014 till fängelse för att ha beställt patroner till en gräddsifon i andras namn för att tillfredställa sitt eget missbruk. Nu döms hon återigen för samma typ av brott.

Kvinnan, som är 36 år, döms nu för fem fall av bedrägeri och ett fall av bedrägeri samt ett fall av ofredande. Hon har i samtliga bedrägerifall återigen beställt gaspatroner till en gräddsifon i andras namn.

Senast hon dömdes för samma sak var i slutet av 2014, då blev straffet tre månader i fängelse. Kvinnan förklarade då att hon är beroende av gasen i patronerna och beställer dem i andra personers namn för att underhålla sitt missbruk. Hon kunde inte beställa dem i sitt eget namn eftersom hon inte ansågs trovärdig av företagen som sålde patronerna.

Läs mer: Bedragerska köpte gaspatroner i andras namn

Tingsrätten betonar i sin nya dom att hon dömts för samma sak flera gånger tidigare och att hon vid varje tillfälle då hon släppts fri från sitt fängelsestraff återfallit i precis samma typ av brottslighet. Rätten anser att det talar starkt för att hon döms till ett nytt fängelsestraff.

Men så blir det inte. Tingsrätten noterar att kvinnans brottslighet följer hennes missbruk och psykiska ohälsa. Nu har hon tagit hjälp för bli kvitt sitt beroende och hon får hjälp med sin ohälsa. Detta ser nu ut att fungera. "Med viss tvekan" skriver tingsrätten att de därför dömer henne till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst. "Tingsrätten understryker att XX nu fått en chans att visa att hon är på väg att lämna sitt tidigare liv med missbruk och kriminalitet bakom sig och att hon tar vara på den chansen", står det i domen. Återfaller kvinnan i brottslighet upphör dock skyddstillsynen direkt.

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android