Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedrägeriförsök, åska eller sabotage?

Bedrägeriförsök, åska eller sabotage? Det råder olika uppgifter om varför båda bankomaterna i Strömsund varit avstängda.

Båda bankomaterna i Strömsund var avstängda under gårdagen, och på Handelsbanken är den fortfarande ur funktion. Bankkunder uppger till Länstidningen att det beror på ett bedrägeriförsök, men detta avvisas av båda bankerna:

– Vi hade bankomaten avstängd ett tag, säger Erika Wiik på Swedbank i Strömsund, men det berodde troligen på åskan. Den blev lagad i går.

På Handelsbanken i Strömsund är bankomaten fortfarande obrukbar. En skylt förkunnar att den är stängd på grund av sabotage. Handelsbankens chef Lars-Erik Olsén berättar att reparationer pågått under gårdagen och kommer att fortsätta under dagen.

– Bankomaten har blivit saboterad, säger han. Jag vet inte när det skedde och på vilket sätt, och vi hoppas att den snart ska vara i funktion. Något bedrägeriförsök har vi inte hört talas om.