Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragaren ber om mer pengar i avlyssnat samtal

Avlyssnade telefonsamtal mellan mamman och hennes 37-årige son ska visa att båda visste vad den andre hade för roll, i samband med de misstänkta miljonbedrägerierna.

Annons

Avlyssningarna ska spelas upp i tingsrätten i dag och samtalen bedöms innehålla besvärande uppgifter som ska stärka misstankarna, är det tänkt.

På ett ställe i de avlyssnade telefonsamtalen säger den medåtalade mamman i till sonen "vi har ju lurat så många".

Under tiden i häktet ombads hon kommentera detta i förhör. Hon hänvisar till att de som lånat ut pengar till mamman blir lurade eftersom de inte får tillbaka sina pengar, på grund av att sonen drabbas av nya omkostnader.

På polisens fråga varför sonen inte kan låna själv svarar mamman under förhören: "Han kan inte låna några pengar, han har inga vänner, ingenting. Han själv säger att han ju är en storbrottsling. Han är en av Sveriges värsta ekonomibrottslingar".

Det finns mängder av telefonsamtal som avlyssnats dygnet runt under en vecka. Tingsrätten ägnar en halv dag åt att gå igenom en del av dem. Så här låter det på ett ställe:

37-åringen: "Hur mycket försökte du få av honom nu då?"

Mamman: "Ja de e fyra å fem eller det är tre å fem, fyra som fattas".

37-åringen: "Mm"

Mamman: "Finns de en chans att du kan klara dig på hälften?"

37-åringen: "Jo men då måste ni hålla på å kämpa sen under hela helgen".

Mamman: "Ja då måste allt fram under helgen".

37-åringen: "Du har ju lördag-söndag på dig å hålla på"..." Du får fråga runt å försöka få tag på Anna".

(Anna är kvinnan som förlorat drygt 3,3 miljoner genom att låna ut pengar till mamman vid sammanlagt 245 olika utbetalningar.)

Från mammans sida har det under rättegången hävdats att hon förde en kamp för att hennes son skulle få upprättelse från en tidigare bedrägeridom. För att driva den processen lånade mamman sammanlagt drygt nio miljoner från olika personer.

Den 37-årige sonens inställning är att mamman skött kontakterna med de personer som lånat ut pengar till den påstådda rättsprocessen. Hur mamman utövat kontakterna ligger utanför sonens kontroll.

Ett avlyssnat samtal månaden innan sonen greps på hotell i Stockholm tyder på att läget börjar bli allt mer desperat.

37-åringen till mamman: "Jag kan inte göra nå mera då får du acceptera att du inte kan göra nå mera. Nu är det bara å ge upp å låta dom polisanmäla, nu får du acceptera de".