Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragare döms till långa fängelsestraff

Det blir sju års fängelse för den 37-årige bedragaren som kommit över miljontals kronor med hjälp av sin mamma.

Mamman som hävdade att hon hjälpt sonen genom att låna pengar av privatpersoner, för att ha råd med en rättsprocess, döms till fängelse i fyra och ett halvt år.

Tingsrätten kan inte finna att det föreligger några förmildrande omständigheter när det gäller fängelsestraffens längd.

Mamman får ändå ett års straffrabatt, eftersom hon är 77 år gammal.

Ett stort antal personer fick besök och övertalades att låna ut pengar på lösa grunder. Några är numera ruinerade sedan de lånat ut miljonbelopp.

Enligt Östersunds tingsrätt står det alldeles klart att mamman och sonen tillsammans har ägnat sig åt denna verksamhet i princip på heltid, dygnet runt, alla dagar om året.

Försvårande omständigheter är att båda har visat stor hänsynslöshet mot många av offren genom att helt lemlästa dem ekonomiskt, konstaterar tingsrätten i domen.

Tingsrätten skriver: "Många har drabbats mycket hårt och kommer att få lida av det, delar av eller till och med hela den återstående delen av deras liv".