Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beatrice Ask laddar med beachparty

Justitieminister Beatrice Ask laddar inför Almedalsveckan och det stundande valet med en turné- med husvagn. På onsdagen stannade hon till i Sveg, där hon är uppvuxen.

Hon tycker att resandet med husvagn är perfekt för att nå ut till folk som kanske inte annars går på politiska möten. Det är ett folkligt sätt att nå ut till potentiella väljare, det personliga mötet tycker Ask är det bästa och viktigaste i hennes politiska engagemang.

– I tisdags var jag till exempel och köpte campingstolar på IKEA, när jag kom tillbaka till husvagnen stod det ett par personer där, och det visade sig att de arbetade på rättspsyk och hade några funderingar.

Hennes politiska bana startade i Sveg som 14-åring då hon gick med i Moderaterna, men det var inte förrän några år senare som hon blev politiskt aktiv.

Att hon är härjedaling tror hon är till en stor fördel i politiken. I politiska debatter kan det hetta till, och då brukar hon kunna behålla lugnet. Hon tror att uppväxten i Sveg också gör att hon har båda fötterna på jorden.

De frågor hon främst ser brukar komma upp till diskussion när hon är i Härjedalen är rovdjurspolitiken och att det finns för få poliser. Hon möter även markägare som är upprörda över personer som tältar och förstör deras marker.

Beatrice Ask tycker att det är viktigt att marknadsföra Härjedalen i övriga Sverige, hon tycker att landskapet har kommit lite i skymundan. På onsdagskvällen anordnade hon ett beachparty vid Svegssjön, med några MUF:are, kommunstyrelsen, oppositionsrådet Victor Ericsson bland andra. Mycket politik diskuterades, men det blev inget bad för Beatrices del.

– Det talas mycket om alla fina fiskevatten som finns häromkring, men inte lika mycket om de fantastiska badplatserna som finns i Härjedalen, med fina stränder. Svegssjön är ett exempel, vid Härjesjön är det också underbart, tycker Ask.

På beachpartyt grillade de och drack dryck från bryggeriet Björnåsen, ett relativt nystartat företag med dryck gjord på bär från Härjedalen. Det lokala företagandet är en annan del av Härjedalen som Beatrice Ask gärna lyfter fram.

– Björnåsen smakar riktigt gott, och nu har den även har börjat säljas på lyxkrogarna på Stockholm, tillägger Beatrice.

Hon hämtade hjortronsylt hos sin mamma nu när hon var i Sveg, för att bjuda Almedalsbesökarna på äkta härjedalssylt till våfflor.

Nästa mål för husvagnsturnén är Mora, Falun, Avesta och Stockholm. 29 juni inleds Almedalsveckan. Men turnén är inte över där, tanken är att Beatrice Ask ska fortsätta åka runt med husvagn i Sverige inför riksdagsvalet i höst.