Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beatleshyllning på Jazzköket

Annons

Sommarlovet är slut, även för Jazzköket som nyöppnar med en Beatleskväll på onsdag.

I spelhörnan huserar The Fab Three, bestående av Michael Klemmé, Erik Karlsson och Paddy Lawless. En ödmjuk hyllning till The Beatles är rubriken när de gör en repris på ett tidigare succéframträdande på samma musikkrog.

Nästa onsdag, 10 september, står världens ogräs i fokus. Maja Erikmats, kostvetare från Falun, delar med sig av matnyttig ogräskunskap och andra kraftstimulerande matinsikter och Jazzkökets kockar dukar upp ogräsinspirerat käk.

Fredag-lördag 13-14 september tillägnas Monica Zetterlund. I samband med premiären för den nya filmen om den legendariska jazzsångerskan från Värmland liv lotsar Lina Bergvall och Maria Kvist publiken genom hennes repertoararkiv. Lina, sång, och Maria, piano och sång, har spelat Monika Z -musik tillsammans i många år i olika sammanhang, bland annat i flera olika uppsättningar på teater Regina i Uppsala, Mosebacke och kulturhuset i Stockholm. Nu förstärks duon med Lars Ericsson, bas, och Linus Kåse, saxofon, som även medverkar på deras kommande skiva.

Torsdag 26 september blir det Foodjam på Jazzköket och lördag 28 avslutas septembermånaden med Foodstock, en dryckesfestival med lokala drycker på Jazzkökets innergård och lagerbar.