Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beatles får nytt liv i "Rock band"

Annons


Nästa årkommer Beatles till ett tv-spel nära dig. Paul McCartney och Ringo Starr har tillsammans med efterlevande till John Lennon och George Harrison slutit ett avtal med företaget bakom spelet "Rock band" om ett Beatlesspel i samma anda.

-Projektet är en rolig idé som breddar intresset för Beatles och Beatles musik. Jag attraheras av tanken på att människor kommer att kunna lära känna musiken inifrån och ut, säger Paul McCartney i ett pressmeddelande.

Torsdagens besked innebär att Beatles för första gången ger sig in i den digitala musikvärlden. Det har spekulerats i flera år om när den anrika Liverpoolgruppen ska tillåta att deras musik börjar säljas via Itunes och andra nättjänster, men hittills har så inte skett.

I "Rock band", och konkurrerande "Guitar hero", får spelarna med hjälp av plastinstrument chansen att själva spela sina rockhjältars låtar. Tidigare har band som Aerosmith och Metallica fått egna "Guitar hero"-spel, men Beatles är det första bandet att "öppna eget" i "Rock band"-stallet.

Något utgivningsdatum har inte satts ännu, men enligt nyhetsbyrån Reuters väntas spelet komma lagom till nästa års julhandel.
Annons