Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båtturer med V 75 och brygga vid campingen

Snart återupptas den populära turisttrafiken på Vattudalen och kommunen har nu gett klartecken till att man får återuppföra bryggan vid Strömsunds camping, där båten M/S Tärnan kommer att ligga.

Snart börjar turisttrafiken på Vattudalen. I kväll sjösätts båten, M/S Tärnan.

– Det är ett stort och grannlaga arbete, för hon väger 28 ton, säger föreningen Vattudalens Kulturbåtars kassör Margareta Byström.

Man tänker i sommar försöka ha mera reguljär trafik, med strandhugg längs stränderna och har sökt EU-medel för att hitta samverkansformer mellan de olika byalagen längs vattnet. Det projektet bedrivs parallellt med den vanliga turisttrafiken. Projektledaren Stig Eriksson, som också är maskinist på båten, berättar att man har lite nya idéer för sommaren:

– En sak vi funderar på är att ha V 75-turer, där man tillsammans följer tävlingarna i TV ute på båten.

Några av föreningens medlemmar har tagit initiativ till att få igång båtturer från Strömsunds camping.

– Där har tidigare funnits en brygga, stenkistan finns kvar, så det blir egentligen att återställa bryggan. Sedan har vi tänkt att M/S Tärnan ska ligga där under dagtid, säger Stig Eriksson. Vi har köpt in lite materiel och fått lite sponsring.

Strömsunds kommuns miljö- och byggnämnd har beviljat dispens från strandskyddet för att bygga bryggan, men Margareta Byström är inte säker på att man hinner färdigställa den i sommar:

– Vattnet kom så snabbt, så det kan därför bli svårt. Sedan handlar det om pengar och händer som kan arbeta. De flesta aktiva har väldigt mycket om sig. Vi hoppas att bryggan kan bli verklighet redan i sommar.