Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre vattenkvalitet med ny rening

Överammer har fått bättre vattenrening i och med ett nytt minireningsverk som installerades i början av veckan.

Annons

– Det här minireningsverket klarar rening för mellan 30 och 50 personer. Det bor 30 i Överammer så vi har lite överkapacitet för till exempel somrarna när det är något fler personer här, säger Lars Spirberg, VA-chef i Ragunda kommun.

Kopplat till det är också UV-ljusrening vilket är bra med anledning av att reningsverket ligger drygt 100 meter snett uppströms från badplatsen på orten.

– Det var något år sedan som vi fick stänga badplatsen på grund av vattnet, förhoppningsvis ska vi slippa det i och med detta, säger Lars Spirberg.

Att ordna bättre rening i Överammer har stått med på kommunens röda lista, det vill säga där det krävs åtgärder för vattenreningen.

– I och med att det här är ett visningsverk så gör det att det blivit billigare för oss. Vi har gjort detta tillsammans med IFO- vattenrening, säger Lars Spirberg.