Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre vattenkvalitet med ny rening

Överammer har fått bättre vattenrening i och med ett nytt minireningsverk som installerades i början av veckan.

– Det här minireningsverket klarar rening för mellan 30 och 50 personer. Det bor 30 i Överammer så vi har lite överkapacitet för till exempel somrarna när det är något fler personer här, säger Lars Spirberg, VA-chef i Ragunda kommun.

Kopplat till det är också UV-ljusrening vilket är bra med anledning av att reningsverket ligger drygt 100 meter snett uppströms från badplatsen på orten.

– Det var något år sedan som vi fick stänga badplatsen på grund av vattnet, förhoppningsvis ska vi slippa det i och med detta, säger Lars Spirberg.

Att ordna bättre rening i Överammer har stått med på kommunens röda lista, det vill säga där det krävs åtgärder för vattenreningen.

– I och med att det här är ett visningsverk så gör det att det blivit billigare för oss. Vi har gjort detta tillsammans med IFO- vattenrening, säger Lars Spirberg.